Hur fungerar det?

Fakturera utan att ha egen firma?

GN Entertainment AB informerar; från den 1 juli 2022 korrigerar vi vår provision till 8% + moms, dock lägst 100 kr + moms – tillkommer 10 kr, på fakturasumman. Hela kostnaden är avdragsgill i din deklaration!

Många artister/musiker har inte eget företag – vill inte lägga sin energi på ekonomi eller bokföring, när det känns så mycket angelägnare att utveckla den artistiska sidan.

Om Du känner igen Dig i den beskrivningen, så är troligen också följande scenario bekant: Du engageras för ett framträdande där arrangören vill betala mot faktura, och Du vet inte riktigt hur Du ska hantera situationen för att allt ska gå rätt till. Det är här vi kommer in i bilden. Du hör av dig till oss via e-post eller telefon eller beställer vår faktureringstjänst direkt här på sidan, och samma dag skickar vi iväg fakturan. Och i samma ögonblick som betalningen för fakturan finns på vårt konto är Du anställd av oss! (Objektanställd, för att tala myndighetsspråk, d.v.s. anställd för just det här framträdandet). Vi betalar ut Din lön varje måndag, (och eventuellt traktamente och reseersättning) samt betalar in Din skatt och Dina sociala avgifter till Skatteverket. I Januari varje år får Du en inkomstuppgift för deklarationen från oss. Vi tar 8% (+ moms), dock lägst 100 kr (+ moms), + 10 kr, på fakturasumman för besväret. I och med Din beställning av fakturatjänst accepterar Du även att Carlsson Nöje lagrar Dina personuppgifter i sina administrativa program. Uppgifterna kommer enbart att användas för Din löneadministration. Du kan när som helst begära att få uppgifterna borttagna.

Gäller för personer boende i Sverige med svenskt personnummer.

Räkneexempel: Din arrangör betalar ett överenskommet fakturabelopp om 4.000 Kr för ditt framträdande:

Din lön:3.279 Kr(före skatt – 2.295 Kr efter 30% skatteavdrag)
Soc avgifter:721 Kr(beräknat med 31,42% efter 30%-igt kostnadsavdrag för musiker)
Summa:4.000 Kr
Vår andel:240 kr(+ moms = 300 Kr – dras vid utbetalning). Denna Summa kan Du använda som avdrag i Din deklaration.

(Obs att det här är ett exempel av många – sedan beror det på  vilken typ av arbete som utförs). Verkar det intressant? (Om man bortser från eventuella åsikter om hur mycket skatter och avgifter vi faktiskt betalar i Sverige). Väldigt många artister/musiker tycker det, och utnyttjar redan vår service! Du är välkommen att höra av dig om du vill veta mer! Här kan du läsa mer om våra villkor för faktureringstjänsten. När Du fyllt i alla uppgifter så får Du ett kvitto att beställningen gått fram till oss. Det låter bra, jag vill beställa tjänsten nu.